Divožienky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Lyžiari sú iný bordel[undomielka & trillian]

veď viete...také to napratané minimálne v troch vrstvách oblečenia, na takých doskách to stojí a bakuľkami do zeme pchá..
Počas nášho úžasného pobytu v Tatrách sme nielen rúcali ešte nespadnuté stromce, nevenovali sme sa len akcii HORY LESY JEBNIME SI, neotravovali domorodcov, ale doknca sme aj lyžovali. Páni, to je vec to lyžovanie... Hmm, lenže prečo ide tá lanovka vždy tak pomaly? Ako kopec zleziem do minúty a vyše 10 sa ich trepem hore. Divný systém, ale ja ho nezmením. Aj keď som divožienka. Nu, ale počas týchto ciest k vrcholu kopčeka, si môžete všímať okololyžujúcich. Niekedy je to fakt zážitok. Dovolili sme si ich roztriediť do niekoľkých špecifických kategórii:
a)      deťúrence
b)      začiatočníci
c)      llamy
d)      lyžiary
e)      elita
f)       mimo kategórie
g)      snowboardisti
h)      burtonisti

a) DEŤÚRENCE

Sú to také tie malé, zlaté krpániky s prilbou, niekedy na vodítku. Pluhujú si oblúčiky a vždy sú nadšené vydareným exemplárom. Občas mávajú za zadkom rodičov, ktorí po nich histericky kričia: „DAJ TIE NOHY K SEBE!!!“ Pri páde sa teatrálne rozrevú, samozrejme sú aj také, ktoré to berú normálne. Tí si to už „jazdia“ do kategórie elita. Niekedy si jazdia bez dozoru a dokonca aj lepšie ako polka svahu! No bohužiaľ sa zvyknú pliesť pod nohy a pravidelne kvôli nim zvalcujete polovice radu. Nuže nie je ľahké pri nich brzdiť - nikdy neviete, či ich zrazíte alebo ofŕkate snehom.

b) ZAČIATOČNÍCI

Rozpoznáte ich podľa toho, že si idú celý kopec pekne v jednom rade ako húsky a lektorka po nich bežne kričí „ET, KETE, HÁROM!“ Nie sú veľmi nebezpeční - dokážete predvídať ich dráhu. Ich jediným cieľom je zliezť svah v jednom kuse.

c) LLAMY

Sú to tí začiatočníci, ktorí si myslia, že sú majstri sveta a narodili sa s lyžami namiesto nôh. Svojím otrasným štýlom však blokujú svah a strkajú sa všetkým pod nohy. Často sa vyberú aj na čiernu zjazdovku a celú ju spluhujú a brzdia. V týchto prípadoch zvyčajne skončia nalepení na strome a potom si užijú cestu na záchranárskych nosítkach(poprípade ju niekomu spôsobia). Najčastejšie ich vidíte šusovať tam, kde pospolitá lyžiarska verejnosť robí oblúčiky, alebo ich vidíte trepať sa na skok, ktorý je vyšší ako oni sami, bez toho, aby mali čo i len štipku skákacieho talentu.(A poviem vám, ten nemá kadekto.) Potom sa rozpleštia uprostred svahu a hubujú do vás, keď vám vlezú do cesty.

d) LYŽIARI

Klasickí lyžiari, ktorí majú osvojené základy lyžovania. Šinú si to dole svahom, pričom ich hlavným cieľom je vychutnávať si atmodféru lyžovania. Základný rozdiel medzi llamami a lyžiarmi = lyžiari sa chcú zdokonaliť, kdežto llamám je to jedno.

e) ELITA

Božské to stvorenia, ktoré môžete pozorovať. Učiť sa čo-to z ich magického štýlu. Pri pohľade na nich slintáte a máte pocit, že by ste mali zahodiť lyže a skončiť s lyžovaním. Bezchybne zlyžujú akýkoľvek svah. Neustále nájdu niečo, čo stojí za to zdokonaliť. Experimentujú hlavne s rýchlosťou, iní si podmaňujú skoky. Dokonca ani škaredé počasie nie je pre nich odraďujúce, je to len ďalšia výzva...

f) MIMO KATEGÓRIE

To sú všetci ski-alpinisti, freerideri, bežkári, ktorým je málo vyviezť sa tuctovo lanovkou, radšej než upraveným zjazdovkám dávajú prednosť panensky nepoškvrnenému snehu. Často ich môžete uzrieť ako mihajúcu sa malinkatú bodku, ktorá sa neustále posúva vpred. Zostávajú po nich efektné stopy v snehu na tých naneuveriteľnejších miestach. Sú kráľmi zasnežených kopcov.

g) SNOWBOARDISTI

Ich hlavným záujmom je boardovať. Či už sú to nemehlá, čo sa učia alebo machri, predvádzajúci tento šport ako umenie. Sem-tam si zaskáču, chytia dosku a sú radi, že sa nerozleteli pri dopade na márne kúsky.

h) BURTONISTI

Tak títo sú od hlavy po päty nahodený v ultra-drahých značkových handrách. Bežne sa vyvaľujú uprostred svahu a bránia prechodu. Sú neuveriteľne nafúkaní, ide im len o image. Byť boarderom je hypermoderná záležitosť. Ich praktická hodnota, čo sa zručnosti týka, je priemerná. Ak ich vidíte na nohách, stavajú si hovadské skoky, rozrážajú bubny na zadnej hrane alebo sa snobsky strkajú pred vás v rade.

Toľko z nášho pozorovania. Myslím, že sme obsiahli všetky divy prírody vyskytujúce sa na svahu. A ak nám niečťo ušlo, tak takí týpci sa zaraďujú medzi llamy ;) Nedajte sa nimi okabátiť =))

A perlička na záver:

Aký je rozdiel medzi lavínovým a drogovým psom? Lavínový hľadá lyžiarov a drogový snowboardistov. ;)

Esp. for citrón: Snowboardisti kopa hnoja, lyžiarov sa veľmi boja! =))


Recenzie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014